Gill

Gill Masson (29/05/1971) behaalde in 1990 als leerlinge van Jean Brouwers de regeringsmedaille, een eerste prijs in de V.C.L-wedstrijd te Leuven en tevens de uitmuntendheidsgraad viool in de klas van haar vader.


Aan het Koninklijk Conservatorium Brussel behaalde ze haar Master voor piano bij André De Groote en een eerste prijs kamermuziek bij Viviane Spanoghe en Arie Van Lysbeth.


Ze volgde verscheidene masterclasses o.a. aan de University of Lethbridge (Canada).


Ze werd laureate op verscheidene wedstrijden (Concours International de Jeunes pianistes te Meknes (Marokko); met voliste Alissa Vaitsner won ze het Concours de Duo's te Gubbio (Italië)...)


In 1999 nam ze een CD op met cellist Karel Steylaerts en vervolgens een CD "Liszt & Contempories" met cellist Luc Tooten.


In 2003 werd ze uitgenodigd om een recital te spelen aan de universiteit van Lethbridge (Canada).


Van 2001 t.e.m. 2014 toerde ze rond met acteur Pol Goossen als vaste begeleider in zijn monologen "Reispap", "Uitgewist", "Daar sta je dan" en "Driekoningentryptiek". Deze muziek werd haar volgende CD-opname: "Klanken van op de Planken".


Gill treedt vaak op met haar 3 dochters Charlotte, Camille & Chloé. Ze houdt van wandelen met haar 3 schnauzers, reizen en mooi weer.