AmuZe Gueule

AmuZe-Gueule

XXe eeuwse degustatie

Gill Masson

Gill Masson (29/05/1971) behaalde in 1990 als leerlinge van Jean Brouwers de regeringsmedaille en een eerste prijs in de V.C.L-wedstrijd te Leuven en tevens de uitmuntendheidsgraad viool in de klas van haar vader.

Aan het Koninklijk Conservatorium Brussel behaalde ze haar Master voor piano bij André De Groote en een eerste prijs kamermuziek bij Viviane Spanoghe en Arie Van Lysbeth. Ze volgde verscheidene masterclasses o.a. aan de University of Lethbridge (Canada).

Ze werd laureate op verscheidene wedstrijden (Concours International de Jeunes pianistes te Meknes (Marokko); met voliste Alissa Vaitsner won ze het Concours de Duo's te Gubbio (Italië)...)

In 1999 nam ze een CD op met cellist Karel Steylaerts en vervolgens een CD "Liszt & Contempories" met cellist Luc Tooten.

In 2003 werd ze uitgenodigd om een recital te spelen aan de universiteit van Lethbridge (Canada).

Van 2001 t.e.m. 2014 toerde ze rond met acteur Pol Goossen als vaste begeleider in zijn monologen "Reispap", "Uitgewist", "Daar sta je dan" en "Driekoningentryptiek". Deze muziek werd haar volgende CD-opname: "Klanken van op de Planken".

Samen met celliste Herlinde Verheyden vormt zij het duo "AmuZe-gueule".

 


Herlinde Verheyden

(12/12/1980) werd op 17-jarige leeftijd laureate van Axion Classics, de nationale wedstrijd voor muziek en woord van Dexia.

Ze studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen bij France Springuel.

Herlinde is celliste van het Donnacorda Strijkkwartet, het Tirzah Quartet, het Monkeys & Mermaids Orchestra en het barokensemble aRoma. Met haar strijkkwartet studeerde ze aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Van november 2006 tot en met april 2008 tourde zij met dit kwartet met een voorstelling van Les Ballets C. de la B. door heel Europa, Canada, Rusland, en het Midden-Oosten.

Herlinde werkte reeds samen met verschillende popartiesten zoals Rod Steward, Ozark Henry, Marco Borsato, Kanye West, dEUS, Novastar, Buscemi, Diana Ross,...


Het duo amuZe-gueule serveert u een smaakvol, licht verteerbaar programma met uitsluitend twintigste eeuwse muziek voor cello en piano. De dames trakteren u op een mengelmoes van Russische melancholie en ongeremde energie en Zuid-Amerikaanse hartstocht. De deur in huis vallend met de cellosonate van Dmitri Shostakovich en via een Spaans op smaak gebrachte hap van Rodion Shchedrin, één van Shostakovich' beste vrienden, belanden ze in Zuid-Amerika. Daar weerklinken de “Pequena suite” en het weemoedige lied van de zwarte zwaan (O canto do cisne negro) van de Braziliaanse componist en cellist Heitor Villa-Lobos. Eindigen doen ze met werk van de Argentijnse tangocomponist bij uitstek: Astor Piazzolla. Het opzwepende Libertango en de “Grand tango”, opgedragen aan de Russische cellist M. Rostropovich, mochten dan ook niet ontbreken!


Contact opnemen: info@gillmasson.be

Copyright © All Rights Reserved