Camille

Gill Masson Pianiste

Camille Beniest

Geboren op 17 Augustus 2004. Start piano bij haar mama op 3,5-jarige leeftijd.

In oktober 2010 proeft ze met succes van het wedstrijdgebeuren te Gosforth (Engeland).

In 2011 toert ze rond met acteur Pol Goossen, haar zus en moeder met het stuk "Driekoningentryptiek" van F. Timmermans, waarin de 3 pianisten voor gepaste pianomuziek zorgen.

Op 4 februari 2012, ze is nu 7, wordt ze laureate op de Cantabilé-pianowedstrijd te Antwerpen (Cathegorie tot 13 jaar). Ze wint er tevens de Durlet-prijs én de prijs van jongste laureate.

In februari 2014, wordt Camille laureate op de Cantabile pianowedstrijd en finaliste op de Internationale Epta pianowedstrijd.

Eveneens in 2014 neemt ze deel aan The Voice Kids en eindigt bij de laatste 12. Bij the Voice Kids wordt ze bekend met het lied "Pie Jesu" van Loyd Webber. Vanaf dan wordt ze vaak gevraagd voor trouwfeesten, begrafenissen, bedrijf-events en concerten.

Op 1 december verschijnt bij Universal Music haar singel "Because You Need Me", een duet met Axel Hirsoux: Because you need me op I-Tunes

Op 29/11/2015 wordt ze finaliste in de categorie tot 15jaar op het internationaal muziekconcours "Klassiek Dominique" te Venlo, Nederland.

Haar compositie "Life is Hope" gaat op 20/2/2016 in de Singel te Antwerpen in première.

Op 21/2 wordt ze laureate op de Cantabilé-pianowedstrijd 2016.

Op 20/11/2016 wint ze als pianist de "Jeune Dominique" én de talentprijs van het Conservatorium van Maastricht. (Concours Klassiek Dominique, categorie t.e.m. 15 jaar, Venlo, Nederland)

Op 5 maart 2017 wordt ze derde in de Steinway piano competition; de finale gaat door in Bozar te Brussel. Diezelfde maand wordt ze tweede op het Prinses Christina Concours 's Hertogenbosch in Nederland.

 

Camille, 11, finaliste op de "Jeune Dominique" te Venlo.

Bekijk meer video's van The Voice Kids op vtm.be

Bekijk meer video's van The Voice Kids op vtm.be

Contact opnemen: info@gillmasson.be

Copyright © All Rights Reserved